SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoghalls Innebandy Utveckling
P05/06
Distriktslag p05
2020-01-10 15:07

Första året som VIBF arrangerar läger inom spelarutveckling är det året som spelarna fyller 14 år och benämns som säsong 1. Nedan finner ni en detaljerat presentation av de läger som genomförs.

1. Sweden Floorball Youth Camp (höstlovet v.44)

Tre teman kommer att genomsyra Sweden Floorball Youth Camp praktiska innehåll:

• Dueller
• Give and Go
• Beslut

Teman och övningsinnehåll har tagits fram av en arbetsgrupp bestående av förbundskaptener, målvaktstränare och inblandade kring Svensk Innebandys nya utbildningsmaterial.

Träningarna och övningarna är metodiskt upplagda för att guida dig som spelare igenom de nyckelmoment som vi ser som viktiga i framtidens innebandy.

Teman och övningar är utformade både ur ett målvakts- som utespelarperspektiv. Som målvakt får du en särskilt utformad målvaktsuppvärmning, övningar på egen hand och ”att-tänka-på-instruktioner” inför spelövningarna.

Vår förhoppning är att du ska uppleva passen som inspirerande, roliga och lärorika.

Lägret kommer att innehålla både träningar och matcher, där du tränar en dag och praktiserar det du har lärt dig på matchen nästa dag. Allt för att du ska få en utveckling utifrån den nivå som du befinner dig på.


Detta läger genomförs under två dagar och spelare anmäler sig fritt. Det finns ett antal begränsade platser så förs till kvarn gäller. Kostnaden är 600 kr/spelare (kan variera från år till år) vilket inkluderar lunch båda dagarna och en t-shirt. Kostnaden betalar spelaren själv vid anmälan

2. Vårläger (sportlovet v.9)

Syftet med innehållet på lägret är att det ska vara roligt att spela innebandy och att skapa en grund för individens fortsatta innebandyutveckling. Fortsatt fokus på Duellspel, Give and Go och beslut för utespelare samt grundposition och rörelseschema för målvakter. Det ska vara en progression från tidigare läger. Lägret ska innehålla träningspass och spel med fokus på SIU-modellens röda nivå. Teoripasset ska ge spelarna kunskap om kost och sömn.

Detta läger genomförs under en heldag och föreningarna anmäler spelare fritt. Kostnaden är 400 kr/spelare, vilket inkluderar lunch och en t-shirt. Kostanden faktureras spelarens förening.

3. Zonläger 1 (april) Fri anmälan

Två zonläger genomförs samtidigt på olika platser i länet. Syftet är att förbundskaptenerna ska ha möjlighet att träffa spelarna en gång till.

Syftet med innehållet på lägret är att det ska vara roligt att spela innebandy och att skapa en grund för individens fortsatta innebandyutveckling.

Detta läger genomförs under c:a 3 timmar och föreningarna anmäler spelare fritt.


Mer infomration hittar du här

https://innebandy.se/varmland/spelare/distriktslag/


Nyhetsarkiv
Distriktslag p052020-01-10 15:07
Första sommarpasset2019-06-05 10:06
Sommarträning2019-05-24 23:26